Private Label Chocolade

De Cacao

Jouw eigen chocolade begint bij het uitkiezen van de cacao. Hierin is keuze uit heel veel verschillende origines met elk een heel eigen smaakprofiel. Wij helpen natuurlijk met je keuze en zullen je een aantal variëteiten adviseren gebaseerd op je wensen. We maken met de geselecteerde cacao een drietal tests die we je weer laten proeven. Op basis van de tests kunnen we dan een definitieve keuze maken die we vervolgens verder verfijnen.
De cacao die wij gebruiken is altijd volledig herleidbaar tot de supplier en we zorgen ervoor dat er nooit meer dan één schakel in de keten zit (meestal is dat een partner voor het transport).

De Chocolade

Maar het blijft niet bij de keuze voor de cacao. Je kiest ook of je melkchocolade wil of puur, welk cacaopercentage je lekker vindt, wat voor suiker je wilt gebruiken en uiteindelijk ook of je er smaak inclusions aan wil toevoegen. Uiteraard begeleiden we je ook in die keuzes.
Wij hebben voor het formaat van de reep twee verschillende mallen standaard beschikbaar: een 40 grams en een 80 grams mal, allebei met blokjes. Maar ook hier is er nog veel meer mogelijk. Als je een specifieke vorm, of een specifiek gewicht in gedachten hebt kunnen we daar ook naar kijken. Onze leverancier van mallen heeft een enorm assortiment standaard in de schappen liggen.

De Verpakking

Jij bepaalt zelf het ontwerp van de verpakking voor jouw eigen chocolade. Voor onze standaard mallen zijn er stansmessen aanwezig bij onze drukker (Zwaan Printmedia Wormerveer). Als je hiervan gebruik wilt maken leveren we de stansmestekening aan voor je ontwerp.
Als je toch een andere verpakking wilt die beter aansluit bij je merk/bedrijf/product dan kun je hier natuurlijk ook voor gaan. Je hebt dan zelf de verantwoordelijkheid voor het ontwerpen en produceren van die verpakking.

Het Sluiten Van De Deal

Voordat we jouw chocolade gaan produceren maken we graag een aantal afspraken met je. Bij een uiteindelijk akkoord van jou op het definitieve recept voor de chocolade spreken we af dat de minimum afname het aantal repen is dat we kunnen vervaardigen uit 1 zak cacao (55-60 kg); dit komt overeen met bv. ongeveer 1350 repen pure chocolade 72% van 40 gram. Afhankelijk van cacaopercentage (hoe lager, hoe meer repen we kunnen maken) en formaat van de reep (hoe groter hoe minder repen we kunnen maken) wisselt dit aantal natuurlijk. Dit aantal hoef je niet in één keer af te nemen als je dat niet wil. Wij kunnen ze voor je bewaren, maar let wel op dat elke chocolade een tht heeft van 2 jaar. Zeker voor de verkoop is het dus van belang dat je deze datum in de gaten houdt. Maar we gaan er natuurlijk van uit dat jouw unieke chocolade niet zo lang blijft liggen. Mocht het nou onverhoopt minder snel de deur uit vliegen dan je had gedacht denken we natuurlijk graag mee hoe we daar verandering in kunnen brengen.